Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Easy-Spanish-Tortilla-3-1

Spaanse tortilla met aardappel

Lunch voor 5 personen
Bereidingstijd 60 min.

Ingrediënten

4 el olijfolie
2 grote uien – geschild en in plakjes
3 teentjes knoflook – fijngehakt
750 g (nieuwe) aardappelen –   geschild en gewassen .
takje munt optioneel
2 snufjes zeezout
6 eieren
½ tl gerookt paprikapoeder
gemalen zwarte peper

Bereiding

  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een diepe koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de uien toe en zet het vuur laag. Bak, af en toe roerend, ongeveer 30 minuten, tot de uien zoet en goudbruin zijn. Voeg de knoflook toe na de eerste twintig minuten. Zet apart tot je het nodig hebt.
  • Doe intussen de aardappelen in een grote pan, bedek ze met water en voeg de munt en een snufje zout toe. Dek de pan af, breng aan de kook en laat 10-15 minuten sudderen of tot de aardappelen net gaar zijn. Giet in een vergiet en laat even uitlekken en afkoelen.
  • Klop de eieren los in een grote kom met het resterende zout, paprikapoeder en zwarte peper. Roer de uien erdoor.
  • Snijd de aardappelen in dikke plakken.
  • Doe de resterende eetlepel olie in de koekenpan en verwarm deze. Leg een derde van de aardappelen op de bodem van de pan. Bedek met een derde van het eimengsel en herhaal het proces nog twee keer. Kook de tortilla op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten of tot de bovenkant bijna hard is. Keer de tortilla om op een bord en schuif hem terug in de pan om de andere kant te bakken of leg hem ongeveer 3 minuten onder de grill. Grill niet te hard.
  • Leg  op een bord en laat ze een beetje afkoelen voordat je ze in partjes snijdt en serveert.

Serveer op kamertemperatuur met een groene salade.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina