Het heeft even gekost om de smaken van gember en sesam te waarderen, maar ik begin echt te genieten van de pittige aardsheid die bij deze Aziatische smaken hoort. Ik gebruik deze dressing vaker als marinade dan als saladedressing! Het is geweldig voor het marineren van kippenboutjes of voor gebruik met vlees in de slowcooker.
Lekker voor: het marineren van vlees, Aziatische koolsalade en salades, koude noedelsalades.
Ingrediƫnten
80 ml extra vierge olijfolie
2 el geroosterde sesamolie
60 ml gekruide rijstazijn
1 teen knoflook, fijngehakt of 1 tl knoflookpoeder
2 el sojasaus
1 el honing
2 el schil en geraspte verse gember of 2 tl gemalen gember
Bereiding
- Pak gewoon een pot met een goed sluitend deksel (bijvoorbeeld een inmaakpot met brede opening en een plastic dop), gooi alle ingrediƫnten erin en schud tot ze goed gemengd zijn. Je kunt een keukenmachine of een blender gebruiken, maar dat hoeft niet als je van een dikkere dressing houdt.
- Zet smaken in de koelkast en laat het minstens 30 minuten mengen en op smaak brengen, bij voorkeur 2 uur, voordat je het serveert.