Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

salade met geroosterde wortel

Salade met geroosterde wortel en dragondressing

Bijgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min

Ingrediënten

500 g kleine, dunne wortelen, schoongemaakt en in de lengte gehalveerd, indien nodig
1 el. olijfolie
Zeezout en versgemalen peper
60 ml crème fraîche of zure room
1 el gehakte verse dragon, plus meer voor garnering
2 el volle melk
1 el vers citroensap
1 el mayonaise
1 tl Dijon mosterd
4 kleine kropjes gemsla, alleen de blaadjes en gescheurd

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Meng wortelen en olie op een grote omrande bakplaat. Kruid met peper en zout. Rooster, één keer omscheppend, tot ze goudbruin en zacht zijn in 15 tot 18 minuten.
  • Klop intussen de crème frache, dragon, melk, citroensap, mayonaise en mosterd door elkaar in een serveerschaal.
  • Kruid met peper en zout.
  • Doe 4 el dressing in een andere kom en zet apart.
  • Voeg de sla toe aan de serveerschaal en meng zodat de dressing door de sla gemengd wordt.
  • Top met wortelen en besprenkel met de apart gezette dressing.
  • Garneer met extra dragon.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina