Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Creamy-Garlic-Mushrooms-1-8

Romige knoflookpaddestoelen

BIJGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 15 MIN.

Ingrediƫnten
2 el olijfolie
450 g champignons, gesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
3 el zure room
Peterselie, gehakt
Zout en peper naar smaak

Bereiding

  • Bak de champignons in een grote koekenpan in 1-2 eetlepels olijfolie tot de champignons hun vocht hebben losgelaten en goudbruin en zacht zijn geworden (zorg ervoor dat het vocht gaar wordt), ongeveer 7 minuten. Voeg de knoflook toe en kook nog een minuut.
  • Roer de zure room en peterselie erdoor. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe. Serveer de champignons heet.

Tips:

  • Gebruik een vochtig keukenpapiertje om vuil te verwijderen om de paddenstoelen schoon te maken. Als je water gebruikt om champignons schoon te maken, kunnen ze drassig worden.
  • Als je water wilt gebruiken om de paddenstoelen schoon te maken, spoel de paddenstoelen dan snel en dep ze droog met keukenpapier, maar laat ze niet weken.
  • Doe de pan niet te vol bij het bakken van de champignons. Bak champignons in een pan met een groot oppervlak. Je wilt de champignons in een enkele laag kunnen verdelen om contact met de hete pan mogelijk te maken en vocht snel te laten verdampen zodat ze mooi bruin worden.
  • Gebruik volle zure room. Vetarme zure room zal vloeibaar worden bij verhitting en de saus zal vloeibaar worden.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina