Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

bonen en rijst burrito

Rijst- en bonenburrito

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min

Ingrediƫnten

00 g gekookte rijst
2 el verse koriander , fijngehakt
2 limoenen , geperst
1/2 middelgrote ui , in blokjes gesneden
3 tot 4 teentjes knoflook , gehakt
2 el plantaardige olie (of olijfolie)
1 blik zwarte bonen (400 g), uitgelekt
1 el chilipoeder
1/2 tl gemalen komijn
1 el hete saus , of naar smaak
Snufje zout , naar smaak, optioneel
4 grote tortilla’s

Bereiding

  • Meng in een grote magnetronbestendige kom de gekookte rijst en vers gehakte koriander en besprenkel met het limoensap.
  • Verwarm in de magnetron of op het fornuis tot het heet is en roer het snel door.
  • neem een grote koekenpan, bak de ui in plantaardige olie of olijfolie gedurende 5 minuten, of tot de ui zacht is.
  • Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.
  • Zet het vuur laag tot medium-laag, voeg de zwarte bonen toe en breng op smaak met het chilipoeder, komijn en hete saus, en roer goed door elkaar. Je kunt een beetje zout toevoegen als je wilt, maar je hebt niet te veel nodig met alle andere smaakmakers.
  • Laat de bonen ongeveer 5 minuten koken tot ze gaar zijn.
  • Schep de koriander-limoenrijst en het zwarte bonenmengsel op de (licht verwarmde) bloemtortilla’s en voeg eventueel extra toppings toe.
  • Wikkel de burrito’s : Vouw de korte uiteinden naar binnen, vouw dan een lange kant over de vulling en druk voorzichtig om ervoor te zorgen dat de vouw strak is voordat je de rest van de burrito oprolt.
  • Snijd doormidden en serveer direct.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina