Rijst, bonen en Indonesisch stoofvlees. (Rawon Daging), een oud familierecept van Peggy
Het vlees kan je een dag van tevoren in een slowcooker. Je hoeft het dan de volgende dag alleen maar op te warmen en het smaakt veel lekkerder omdat alle smaken dan goed zijn ingetrokken.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd minimaal 4 uur
Ingrediƫnten
Vlees:
500 gr. runderlappen, in blokjes gesneden
1 ui, in stukjes gesneden
2 teentjes knoflook fijngehakt of uit de pers
1 tl koenjit (kurkuma)
1 tl laos of een klein stukje vers. Geschild en geplet.
1 tl ketoembar korrels fijngestampt
1 tl trassi
2 tl palm of bruine suiker
Citroenschil
2 el ketjap asin
3 dl water
2 el zonnebloemolie
300 g rijst, naar eigen keuze
300 g linzen
1 ui
1 teentje knoflook
een stukje trassi
1,5 tl. ketoembar
Bereiding