Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Rawon Daging

Rawon daging

Rijst, bonen en Indonesisch stoofvlees. (Rawon Daging), een oud familierecept van Peggy

Het vlees kan je een dag van tevoren in een slowcooker. Je hoeft het dan de volgende dag alleen maar op te warmen en het smaakt veel lekkerder omdat alle smaken dan goed zijn ingetrokken.

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd minimaal 4 uur

Ingrediƫnten

Vlees:
500 gr. runderlappen, in blokjes gesneden
1 ui, in stukjes gesneden
2 teentjes knoflook fijngehakt of uit de pers
1 tl koenjit (kurkuma)
1 tl laos of een klein stukje vers. Geschild en geplet.
1 tl ketoembar korrels fijngestampt
1 tl trassi
2 tl palm of bruine suiker
Citroenschil
2 el ketjap asin
3 dl water
2 el zonnebloemolie

300 g rijst, naar eigen keuze
300 g linzen
1 ui
1 teentje knoflook
een stukje trassi
1,5 tl. ketoembar

Bereiding

  • : Doe de ui, de knoflook, de koenjit, laos, ketoembar, trassi en suiker in een keukenmachine met een beetje olie en maal dit tot een papje.
  • Bak dit kruidenmengsel zachtjes 3 minuten in de pan. Haal de pan van het vuur.
  • Breng het vlees met het water, zout en een stukje citroenschil aan de kook, draai het vuur laag en laat 1 uur zachtjes sudderen (met de deksel op de pan).
  • Voeg nu het kruidenmengsel en de ketjap toe en laat nog ongeveer een half uur sudderen.
  • Doe het vlees met zout en citroenschil in een slowcooker en zet op low. laat ongeveer 3 uur of nog wat langer staan en doe dan het kruidenmengsel erbij. Laat dit weer een paar uurtjes laten sudderen.
  • Voor het bonenmengsel: Bak eerst even de uien op zacht vuur aan en doe daarna de knoflook, trassi en de ketoembar erbij. Laat ongeveer 3 minuten zachtjes bakken onder af en toe roeren. Spoel ondertussen het zetmeel van de bonen en doe daarna de bonen in de pan. Laat op zacht vuur gaar worden. (ca. 8 minuten)
  • De rijst: kook de rijst in een rijstkoker of gewoon in de pan.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina