Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

portabella-cheesteaks-open-800x1200

Portobello cheesesteaks

LUNCHGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 70 MIN.

Ingrediƫnten
Voor de marinade
2 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
1 teen knoflook, fijngehakt
1/2 tl worcestersaus
1/8 tl vloeibare rook/rookaroma
1/2 tl zout
1/4 tl zwarte peper
1/4 tl paprikapoeder
1/4 tl uienpoeder
1/8 tl cayennepeper
1/8 tl gemalen koriander

Voor de sandwiches
4 grote portobello-paddenstoelen, ontsteeld en in plakjes van 1 cm
2 el olijfolie
1 middelgrote paprika, in plakjes
1 middelgrote ui, gehalveerd en in plakjes gesneden
4 pistolets (volkoren of wit), in de lengte gesneden
3 el gezouten boter, gesmolten (optioneel)
6 plakjes kaas naar keuze

Bereiding

  • Klop alle marinade-ingrediĆ«nten in een grote kom. Voeg de portobello-plakjes toe, schep ze om en laat ze 30 minuten op kamertemperatuur marineren.
  • Verhit in de tussentijd de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de paprika en uien toe. Kook en roer regelmatig gedurende ongeveer 15 minuten, of tot de groenten zacht zijn. Verlaag het vuur iets als de uien bruin beginnen te worden.
  • Als de portobello klaar is met marineren, doe je ze samen met de marinade in een grote koekenpan. Kook op middelhoog vuur gedurende 10-15 minuten, af en toe roerend, tot de champignons gaar maar nog steeds stevig zijn en het meeste van hun vloeistof hebben afgegeven.
  • Verwarm de grill voor en leg de gehalveerde pistolets in een ovenvaste pan of ovenschaal. Bestrijk desgewenst de snijvlakken van de broodjes met gesmolten boter. Doe de paprika en ui op de onderste helft van elke pistolet. Bedek met de portobello (laat overtollig vocht in de pan) en anderhalve plak kaas.
  • Rooster 3-5 minuten, controleer regelmatig, tot de kaas is gesmolten en bubbelt en de bovenste helften van de broodjes goudbruin zijn. Leg de bovenste op de onderste helft en serveer warm.

 

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina