Bijgerecht voor 8 personen
Bereidingstijd 120 min.
Ingrediënten
olijfolie
boter
2 rode uien geraspt/ fijngesneden
2 teentjes knoflook , geplet
2 el gember geraspt
rode kool , harde kern weggegooid en rest fijngesneden
1 appel, geschild en geraspt ( zonder klokhuis)
100 ml balsamicoazijn
1 kaneelstokje, in 2 stukken gebroken
2 steranijs
1/2 tl gemengde kruiden
4 el aalbessengelei (of een andere bessen gelei)
Bereiding
- Verhit 2 eetlepels olie en 2 eetlepels boter in een grote braadpan. Fruit de ui, knoflook en gember in 5 minuten tot ze zacht zijn, voeg dan de kool, appel en azijn toe en meng goed.
- Voeg de kruiden en aalbessengelei toe en meng tot de gelei in de saus smelt. Kruid goed, dek af met een deksel en laat 1 uur – 1½ uur op laag vuur sudderen, af en toe roeren tot de kool gaar en glanzend is. Dit kan tot 2 dagen van tevoren worden gemaakt. Wel goed gekoeld bewaren en op laag vuur opwarmen om te serveren.