Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

An-easy-fudge-recipe-thats-not-only-made-with-healthy-wholesome-ingredients-but-super-delicious-too-Recipe-on-NotEnoughCinnamon.com-glutenfree-vegan-cleaneating-1

Pindachocolade fudge

RECEPT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.

Ingrediënten
100 g lichtbruine basterdsuiker
100 ml kookroom
50 g boter, in blokjes
200 g melk- of witte chocolade, gehakt
300 g ongezouten pinda’s, grof gehakt
1 el ongezouten pinda, heel
Grof zeezout
25 g pure chocolade, grof gehakt

Bereiding

  • Verwarm suiker en kookroom in een wijde pan tot de suiker is gesmolten en laat de massa een halve minuut zachtjes koken. Schakel de warmtebron uit en roer de boter en witte chocolade erdoor tot alles is gesmolten.
  • Roer tot de massa iets is afgekoeld en schep dan de gehakte pinda’s erdoor. Schep het mengsel op het bakpapier in de schaal en spreid het met een spatel uit. Bestrooi met zeezout, de gehakte pure chocolade en de rest van de pinda’s.
  • Laat het geheel afkoelen en stevig worden. Zet dan minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast om verder op te stijven. Snijd de pindafudge met chocolade en zeezout voor het serveren in stukken. Lekker bij de koffie of thee.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina