Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Peaches-In-Muscat-articleLarge-v2

Perziken in Muscat

DESSERT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 5 MIN. + 2-6 UUR WACHTTIJD

Ingrediƫnten
4 rijpe perziken
250 ml zoete Muscat of andere goede dessertwijn
Optioneel: slagroom- of vanille-ijs

Bereiding

  • Schil en snijd elke perzik boven een kom (om sappen op te vangen). Leg de plakjes in een kom. (Als de perziken moeilijk te schillen zijn, kunnen ze tot 2 minuten in kokend water worden gedompeld totdat de schil loslaat.)
  • Voeg Muscat toe aan de kom en roer voorzichtig om ervoor te zorgen dat de perziken bedekt zijn met wijn. Dek de kom af en zet 2 tot 6 uur in de koelkast.
  • Doe de perziken en hun vloeistof in 4 decoratieve glazen, individuele kommen of wijnglazen. Serveer gekoeld met, indien gewenst, room of ijs.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina