Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

pepernoot

Pepernoten

Bereidingstijd 50 min.

Ingrediënten

100 g zelfrijzend bakmeel
50 g bruine basterdsuiker
25 g boter
2 tl speculaaskruiden
2 el melk

Bereiding

  • Doe het bakmeel met de basterdsuiker in een kom en roer dit goed door elkaar.
  • Snijd de boter in stukjes en doe deze bij het meel in de kom. Voeg de melk en de speculaaskruiden toe en kneed alles tot een compact deeg.
  • Leg bakpapier op de bakplaat of vet de bakplaat in met boter. Draai van het deeg balletjes ter grootte van een knikker. Druk de onderkant een beetje plat en leg ze op de bakplaat.
  • Leg de pepernoten met wat tussenruimte op de bakplaat, zodat ze tijdens het rijzen in de oven niet aan elkaar vast komen te zitten.
  • Bak de kruidnoten in een voorverwarmde oven op 175°C in 30-40 minuten bruin en knapperig. Haal de bakplaat met pepernoten uit de oven. Laat de kruidnoten afkoelen en hard worden. Geniet ervan!
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina