Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Peperkip

Peperkip

Dit Peperkip-recept is een voortreffelijk eenpansrecept voor kip, uniek op smaak gebracht door een besprenkeling van gemalen peperkorrels, kardemompeulen en een gember- en knoflookpasta. Als je geen kip met bot wilt gebruiken, gebruik dan stukjes kipfilet, wat dit recept ook aanzienlijk zal versnellen.

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 50 min

Ingrediƫnten

1 kip
2 tl knoflookpuree
2 tl gember , fijn geraspt
4 kaneelstokjes
4 kardemompeulen
4 kruidnagels
2 rode uien, fijn gesneden
1 tl gemalen kurkuma
1 tl rode chilipoeder
1 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
3 kerrieblaadjes
3 groene pepers, in de lengte gesneden
2 tomaten, fijngesneden
1 tl peperkorrels, gekneusd
plantaardige olie
zout

Bereiding

  • Bereid eerst de kip voor door elke borst in 3 stukken te snijden en elke poot in 2 stukken (dij en poot). Zet opzij tot je het nodig hebt.
  • Maak een pasta door de knoflookpuree en de fijn geraspte gember te mengen
  • Verhit olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur.
  • Voeg de kaneelstokjes, kardemompeulen en kruidnagel toe en bak 30 seconden.
  • Voeg de gesneden uien toe, af en toe roerend tot ze mooi gekleurd zijn
  • Voeg de stukjes kipfilet toe.
  • Voeg de gember-knoflookpasta, kurkumapoeder, chilipoeder, gemalen komijn, gemalen koriander en zout toe en kook 10 minuten
  • Voeg 120 ml heet water toe, roer goed, dek af met een deksel en laat nog 15 minuten sudderen
  • Voeg nu de groene pepers, kerrieblaadjes en gehakte tomaten toe.
  • Zet het vuur hoger en kook 5 minuten of tot de kip gaar is
  • prik met een vork in de dijen en drumsticks om te beoordelen of ze gaar zijn of niet
  • Haal de pan van het vuur, bestrooi met de gemalen peperkorrels en serveer

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina