Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

thumb_4868_1200_670_0_0_auto

Peer met gorgonzola op een wafel

Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 15 min

Ingrediënten

2 el volkorenmeel
1 el maismeel
45 ml gesmolten boter
45 ml eiwit
zout en peper
1 peer (liefst Williams, anders conference of Doyenne du Comice)
150 g zacht Gorgonzola
Extra vergine olijfolie
takje tijm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Meng de 2 soorten bloem samen met de gesmolten boter, het eiwit en een snufje zout en klop krachtig tot een gladde pasta.
  • Schep op een met bakpapier beklede bakplaat en maak met de achterkant van je lepel platte rondjes met een diameter van 7,5 cm.
  • Bak 6-8 min. in de voorverwarmde oven.
  • Snijd de peer in de lengte in 8 plakjes, met het vel er nog op; verwijder de zaadjes en bak ze in een pan met een scheutje olie en een paar tijmblaadjes 2 minuten per kant.
  • Klop de gorgonzola in een kom tot deze romig is.
  • Haal de wafels uit de oven, bedek ze met een schijfje peer en werk af met een lepel gorgonzola en een snufje peper.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina