Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

ovenschotel met vis en champignons

Ovenschotel met vis en champignons

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 50 min

Ingredienten

250 g champignons gehakt
75 g roomboter
1,5 el verse peterselie – fijngehakt
350 ml verse room
1 el Dijon mosterd
150 g geraspte kaas
450 g witte vis – bijvoorbeeld; Kabeljauw
450 g broccoli
1 el olijfolie of roomboter
Peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 °C
  • Bak de champignons in de roomboter gedurende 5 minuten. Voeg de zout, peper en peterselie toe en bak kort mee.
  • Voeg de room en mosterd toe en zet de pan op een lager vuurtje. Laat 5 tot 10 minuten pruttelen zodat de saus kan indikken.
  • Kruid de vis met peper en zout en leg ze in een ingevette ovenschaal. Strooi 3/4 van de kaas erover en doe de champignons erover heen. Garneer met de overgebleven kaas.
  • Als de vis nog bevroren is bak de ovenschotel dan gedurende ongeveer 30 minuten in de oven. Als de vis al ontdooid is, is de baktijd korter. Controleer de vis na 20 minuten. Als je de vis makkelijk doorprikt met een vork is deze gaar.
  • Maak in de tussentijd het bijgerecht. Kook de broccoli of bloemkool gedurende 5 á 10 minuten in water met wat zout. Giet af en meng met de eetlepel roomboter/olijfolie.
  • Serveer de groente met de vis op voorverwarmde borden
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina