Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

5g4824ziidt1_home_landscape_top_article_630x325

Ovenpannekoek met fruit en ijs

DESSERT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.

Ingrediënten
15 g boter, op kamertemperatuur
2 eieren (L)
1 zakje vanillesuiker
Snuf zout
110 ml melk (evt. plantaardig)
55 g bloem
½ tl bakpoeder

Voor het serveren
150 g seizoensfruit
Bolletjes ijs
1 el gesneden munt- of tijmblaadjes
Poedersuiker
Optioneel: honing of esdoornsiroop

Extra benodigdheden: bakkwast, bakpapier, ovenschaal of zware ovenbestendige koekenpan van Ø 20-22 cm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Knip een stuk bakpapier dat rondom 3 cm groter is dan de bodem van de ovenschaal of koekenpan en vorm naar de bodem.
  • Haal het papier er weer uit en kwast in met de zachte boter.
  • Verhit de ovenschaal of koekenpan – zonder het papier – in de oven.
  • Klop de eieren luchtig met de vanillesuiker en het zout. Schenk dan de melk erbij en mix. Zeef bloem met bakpoeder erboven en mix tot het net gemengd is. Niet te lang, want dan is de lucht uit de eieren alweer verdwenen.
  • Haal de loeihete ovenschaal of pan snel uit de oven en leg het ingevette papier met de boter aan de bovenkant in de pan – pas op, heet! – en giet het beslag erin. Zet terug in de oven en bak de pannenkoek in 10-15 minuten goudbruin, gaar en gesouffleerd.
  • Snijd ondertussen het schoongemaakte fruit in blokjes, partjes en schijfjes en zet klaar. Zodra de pannenkoek uit de oven komt, zakt-ie in – maar dat hoort zo. Haal de pannenkoek voorzichtig met het bakpapier uit de pan en leg op een schaal.
  • Drapeer het fruit erop en een paar lekkere bollen ijs. Bestrooi met tijm of munt en met poedersuiker. Giet er eventueel nog wat honing of siroop over. Direct opeten!

Geïnspireerd door Libelle Eten.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina