Hoofdgerecht voor 4 personen
bereidingstijd 20 min + 35 min koken
Ingrediënten
450 g koolraap, geschild en in reepjes gesneden
45 ml (3 el) plantaardige olie
450 g flespompoen, geschild en in reepjes gesneden
450 g zalmfilet zonder vel, in 4 stukken gesneden
15 ml (1 el) Ahornsiroop
250 ml yoghurt
30 ml (2 el) gehakte dragon (of een ander vers kruid, naar smaak)
5 ml (1 tl) Dijonmosterd
Bereiding
- Zet de grill van de oven aan of verwarm de oven voor op 230 ° C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de koolraap op de bakplaat. Bestrijk met 15 ml (1 el) olie. Zout en peper. Bak 15 minuten. Haal de bakplaat uit de oven. Voeg de pompoen en 15 ml (1 el) olie toe. laat 10 minuten bakken in de oven.
- Bestrijk de zalmfilets met 10 ml (2 tl) ahornsiroop en olie. bestrooi met zout en peper. Leg ze tussen de groenten. Laat 8 tot 10 minuten bakken, afhankelijk van de dikte van de vis en de gewenste gaarheid.
- Meng ondertussen in een kom de yoghurt, dragon, mosterd en de rest van de ahornsiroop. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de zalm en groenten met de dragonyoghurt en quinoa.
Tip:
Om 625 g gekookte Quinoa te krijgen moet je 180 rauwe Quinoa koken.