DESSERT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 10 MIN. + 1 UUR VRIESTIJD
Ingrediƫnten
75 ml Campari
75 ml Cointreau
225 ml appelsap
75 ml citroensap
75 ml passievruchtensap (van ongeveer 6 passievruchten)
25 ml suikersiroop (zie opmerking)
4 sinaasappels, gehalveerd (met schil gereserveerd) en uitgeperst, plus sinaasappelpartjes om te serveren
Bereiding
- Meng de ingrediƫnten (behalve de sinaasappelhelften) in een grote kom, giet ze in een bakje en laat ze een nacht invriezen.
- Vries de sinaasappelhelften in om af te koelen (1 uur). Schraap het bevroren mengsel met een vork tot ijskristallen en schep het vervolgens in de sinaasappelhelften. Serveer op ijs met partjes sinaasappel en een klassiek Italiaans koekje, zoals Amaro Montenegro, ernaast.
Opmerking: Meng voor suikersiroop gelijke hoeveelheden basterdsuiker en kokend water in een kan en roer om op te lossen.