Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Mango lassi

Mango lassi

In heel India zijn romige, gekoelde lassis de favoriete drank om af te koelen tijdens de warmere maanden. Om ze te maken, wordt melk of met water verdunde yoghurt gemengd met ingrediënten zoals aardbeien of – zoals in dit recept – rijpe mango’s, wat resulteert in een verfrissend drankje dat zo dik is als een milkshake.

Zelfmaak recept voor 4 personen
Bereidingstijd 15 min

Ingrediënten

500 ml gewone, volle yoghurt
250 ml ijsblokjes
120 ml volle melk
100 g suiker
1/2 tl vanille-extract
2 rijpe mango’s, geschild, ontpit en in stukjes van 2 cm gesneden, plus meer voor garnering
Vanille-ijs of slagroom, voor topping (optioneel)

Bereiding:

  • Pureer yoghurt, ijsblokjes, melk, suiker, vanille en mango’s in een blender tot een gladde massa. Schenk in glazen en garneer met 1-2 el ijs of slagroom als je wilt; garneer met extra mango.
  • Pas natuurlijk na de eerste keer de verhouding van je ingrediënten aan aan jouw smaak.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina