Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

500x675_3-1581696976

Kokosroomtaart

Taart voor 8 personen
Bereidingstijd 80 min. + 4 1/2 uur koelen

Ingrediënten

Gebak:

190 g ongebleekt bloem
1/2 tl bakpoeder
1/4 tl zout
115 g koude ongezouten boter, in blokjes gesneden
3 el ijswater

Kokosvulling:

105 g suiker
25 g Maizena
3 eidooiers
1 ei
1 blikje, 400 ml kokosmelk
250 ml melk
130 g Geraspte en gezoete kokos
1 tl vanille-extract

Zoete slagroom:

450 ml room (35% vet)
2 el poedersuiker
1 tl vanille-extract

Bereiding
Gebak:

  • Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een keukenmachine. Voeg de boter toe en mix een paar seconden per keer tot het zo groot is als erwten. Voeg het water toe en meng opnieuw tot het deeg net begint te vormen. Voeg zo nodig water toe. Haal het deeg uit de keukenmachine en vorm een ​​schijf.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een schijf van ongeveer 3 mm dik. Bekleed een glazen taartvorm met een diameter van 23 cm. Verwijder overtollig deeg langs de rand en laat het ongeveer 1,5 cm uitsteken. Schulp de rand met je vingers (vorm een ​​reeks rondingen). Zet 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 190 ° C. Prik met een vork in het deeg. Bedek de korst met folie en bedek met droge erwten of keramische bakballen.
  • Bak 15 minuten. Verwijder de erwten en folie en bak 10 minuten of tot het deeg licht goudbruin is. Laat volledig afkoelen op een rooster.
  • Kokosvulling:

  • Klop in een kleine pan van het vuur de suiker en het maizena door elkaar. Voeg de eidooiers en het ei toe. Goed mengen. Roer de kokosmelk, melk, 120 g kokos en vanille erdoor. Breng op middelhoog vuur aan de kook, onder voortdurend roeren en schraap de bodem en zijkanten van de pan tot het mengsel dikker wordt. Verwijderen uit vuur. Giet in de afgekoelde korst.
  • Bedek het oppervlak rechtstreeks met plasticfolie. Laat afkoelen en zet vervolgens 4 uur in de koelkast of tot de vulling helemaal is afgekoeld.
  • Rooster de resterende kokosnoot in een kleine koekenpan gedurende 2 minuten of tot ze goudbruin zijn. Laat volledig afkoelen.
  • Zoete slagroom:

  • Klop in een kom de room met de poedersuiker en vanille met een elektrische mixer tot stijve pieken. Garneer de taart met de slagroom, laat de omtrek van de vulling zichtbaar, en bestrooi met de geroosterde kokos.
  • Bron: ricardocuisine.com

    Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina