HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.
Ingrediënten
1 kg kippenvleugels
100 ml honing
2 citroenen, geraspte schil
2 el grof gehakte rozemarijn
80 g fijn zout
60 g bruine suiker
Rucola
Bereiding
- Meng het zout en de suiker met 2 liter water en roer tot het is opgelost. Giet dit over kip en zet in de koelkast om te pekelen (ca. 2 uur).
- Verwarm een barbecue of hibachi-grill voor op middelhoog vuur, of grillplaat op middelhoge stand. Haal de kip uit de pekel en dep ze droog met keukenpapier. Spies vleugels op geweekte houten spiesjes of metalen spiesjes.
- Meng honing, schil en rozemarijn in een kom. Grill de vleugels, bestrijk ze af en toe met honingmengsel, tot ze verkoold en gaar zijn en er zich een goudbruin geroosterd glazuur op de vleugels heeft gevormd (8-12 minuten). Breng op smaak.
- Snijd ondertussen de geschilde citroenen doormidden en grill (1-2 minuten).
- Om te serveren, strooi je de rucola op een schaal, leg je spiesjes erop en giet je eventueel kippensap erover. Knijp de gegrilde citroenen uit, leg erbij en serveer.