Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

kip in sherryazijnsaus

Kip in sherryazijnsaus

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 60 min

Ingrediënten

8 kippendijen
150 ml sherryazijn
2 el dragonblaadjes
2 el olijfolie
12 sjalotten, gepeld en heel gelaten,
4 teentjes knoflook, gepeld en heel gelaten
425 ml middeldroge sherry
1 el crème fraîche
versgemalen zout en peper
voor garnering:
8 kleine takjes verse dragon

Bereiding

  • Verhit eerst de olie in de koekenpan en kruid de kipstukken met peper en zout.
  • Als de olie begint te glinsteren, bak je de kip (in twee porties) goed bruin.
  • Elk stuk moet een mooie goudbruine kleur hebben. Wanneer de tweede serie klaar is, haal je ze uit de pan.
  • Voeg vervolgens de sjalotten toe aan de pan, bak deze een beetje bruin en voeg als laatste de knoflookteentjes toe om iets te kleuren.
  • Draai nu het vuur laag, doe de stukjes kip terug in de pan, strooi de dragonblaadjes erover en giet de azijn en sherry erbij.
  • Laat het geheel even sudderen en draai dan het vuur op een zeer lage stand, zodat het geheel nauwelijks borrelt, gedurende 45 minuten.
  • Draai halverwege de stukken kip om zodat de andere kanten in de saus kan liggen.
  • Als ze klaar zijn, leg ze dan samen met de sjalotten en knoflook in een warme serveerschaal (met de goede kant naar boven).
  • De saus is nu ingedikt en geconcentreerd, dus je hoeft alleen maar de crème fraîche erdoor te kloppen, te proeven en op smaak te brengen, giet de saus over de kip en bestrooi met de takjes dragon.
  • Dit is heerlijk geserveerd met kleine (nieuwe) aardappelen gebakken in kruiden en wat verse doperwten.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina