Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

kip - avocado bowl

Kip- avocado bowl

Hoofdgerecht voor 2 personen.
Bereidingstijd 30 min

Ingrediƫnten

2 kipfilets
1/2 tl paprika
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl chilipoeder
1/2 tl komijn
1 el olijfolie, plus meer voor de pan
zout en peper naar smaak
300 g romaine sla of babyspinazie
1 grote tomaat, in grote dobbelstenen gesneden
1 kleine rode ui, in middelgrote blokjes gesneden
halve komkommer, in halve maantjes gesneden
2 avocado’s, in plakjes
1 el olijfolie
koriander vers of gedroogd naar smaak
1/2 tl zout
1/2 tl peper

Bereiding

  • Was en dep de kipfilets droog.
  • Meng in een kleine kom de paprika, knoflookpoeder, chilipoeder, komijn, twee grote snufjes zout, een paar barsten zwarte peper en olijfolie.
  • Strooi de kruiden gelijkmatig aan elke kant van de kipfilets.
  • Verhit een grote gietijzeren pan op middelhoog vuur. Sprenkel er ongeveer 1 eetlepel olijfolie over. Kook de kip op middelhoog vuur, halverwege de kooktijd omdraaiend, tot hij in het midden niet meer roze is (ongeveer 15 minuten, afhankelijk van de dikte).
  • Voeg alle ingrediĆ«nten (behalve de kip en avocado) toe aan een grote slakom, besprenkel met de olijfolie en besprenkel met zout, peper en koriander.
  • Haal de kip eruit en snij diagonaal in reepjes. Leg op de salade samen met de gesneden avocado en serveer meteen.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina