Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

img63580.768x512

Italiaanse garnalen

Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min.

Ingrediënten

3 el extra vierge olijfolie
1 teentje knoflook , geplet en gepeld
1 kg middelgrote  garnalen, gewassen
1 kleine ui, geschild en fijngehakt
60 ml droge witte wijn
700 g cherrytomaatjes , fijngehakt
1 gedroogde chilipeper , geplet
fijn zeezout
vers gemalen zwarte peper
1 handvol peterselieblaadjes , gehakt

Bereiding

  • Verhit de olijfolie in een hele grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak een paar minuten, tot het geurt. Roer de ui erdoor en kook tot hij zacht en doorschijnend is, en roer vaak zodat hij niet verkleurt.
  • Voeg de garnalen toe en bak op een laag vuur ongeveer twee minuten per kant, zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen. Giet de wijn erbij, verhoog het vuur tot middelhoog en laat het verdampen. Verwijder de garnalen; leg ze op een bord terwijl je doorgaat met de saus.
  • Verwijder ook de knoflook en voeg de tomaten en de geplette chilipeper toe. Zet het vuur lager, dek af en kook tot de tomaten uit elkaar zijn gevallen en er pittig uitzien; Voeg indien nodig een scheutje water toe om de saus beter te laten samenkomen. Proef en breng op smaak
  • Doe nu de garnalen terug in de pan en roer ze door de saus. Verhoog het vuur en bak nog ongeveer vijf minuten, haal van het vuur en bestrooi met peterselie
  • Serveer direct met veel knapperig brood

Je kunt dit recept ook gebruiken als hoofdgerecht met spaghetti erbij.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina