Bij sommige italiaanse dressings lik je je vingers af. En dit is er zo één. Het is niet zo zoet als veel van de soorten die je in de winkel vindt, Het zit boordevol kruiden en heeft een lekkere, nootachtige smaak dankzij een flinke dosis Parmezaanse kaas.
Geschikt voor: Side salades (vooral met lasagne!), antipasta salades, soepstengels dippen, kip of vis marineren, pastasalades.
Ingrediënten
160 ml extra vierge olijfolie
60 ml rode wijnazijn
3 el fijngeraspte Parmezaanse kaas
1 el verse gehakte peterselie of 2 tl gedroogde peterselie
1/4 middelgrote ui, in blokjes gesneden (ongeveer 2 eetlepels) of 2 tl uienpoeder
Sap van 1/2 citroen (ongeveer 2 eetlepels)
1 el vers gehakte basilicum of 2 tl gedroogde basilicum
1 el vers gehakte oregano of 2 tl gedroogde oregano
1 teen knoflook, fijngehakt of 1 tl knoflookpoeder
1 tl honing
1 tl zout
1/4 tl zwarte peper
Bereiding
- Pak gewoon een pot met een goed sluitend deksel (bijvoorbeeld een inmaakpot met brede opening en een plastic dop ), gooi alle ingrediënten erin en schud tot ze goed gemengd zijn. Je kunt een keukenmachine of een blender gebruiken, maar dat hoeft niet als je van een dikkere dressing houdt.
- Zet in de koelkast en laat het minstens 30 minuten mengen en op smaak komen, bij voorkeur 2 uur, voordat je het serveert.