Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Italiaans gevulde tomaten

Italiaans gevulde tomaat

Bijgerecht voor 6 personen
Bereidingstijd 30 min

Ingrediënten

3 grote stevig rijpe tomaten, kruiselings gehalveerd
2 el. droge vermout of sherry
zeezout, naar smaak
30 g bladpeterselieblaadjes, fijngehakt
2 el gezouten kappertjes, uitgelekt en fijngehakt
1 el fijngehakte verse oregano
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el gedroogde of geroosterde broodkruimels
2 el extra vergine olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 240 ˚C. Verwijder met je vingers de zaadjes uit de tomaten. Giet vermout of sherry in een kleine bakvorm of ovenschaal en plaats de tomaten erin, met de snijkant naar boven gericht; breng op smaak met zout. Meng de peterselie, kappertjes, oregano en knoflook en strooi over tomaten.
  • Strooi de broodkruimels over de tomaten en besprenkel met olie; bak tot ze zacht en goudbruin zijn, 10-15 minuten. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina