Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

tomaat biryani

Indiase tomaat biryani

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 50 min

Ingrediƫnten

200 g basmati rijst
250 ml water
120 ml kokosmelk
2 tomaten, middelgrote
1 ui middelgrote
1/2 tl rode chilipoeder
zout naar smaak
snufje kurkumapoeder
6 sjalot
1/2 cm verse gember, geraspt
3-4 teentjes knoflook
1 tl venkelzaad
15 muntblaadjes
2 el zonnebloemolie

Bereiding

  • Was de rijst en laat 15 minuten in het water weken.
  • Pureer de tomaten en zet apart.
  • Week de sjalotten in water om ze daarna gemakkelijk te kunnen pellen. Neem vervolgens de sjalot samen met gember, knoflook en venkelzaad en maal tot een gladde pasta
  • Snijd de ui in julienne en muntblaadjes en zet apart.
  • Verhit olie in een koekenpan, voeg ui en muntblaadjes toe en bak tot de ui bruin wordt.
  • Voeg nu de gemalen masala toe en bak op laag vuur tot de rauwe geur verdwijnt, voeg tomatenpuree toe en roer goed.
  • Voeg chilipoeder, kurkumapoeder, zout naar smaak toe en bak op laag vuur tot de rauwe geur verdwijnt en er olie uit de zijkanten komt.
  • Meng goed en voeg kokosmelk en rijst toe, meng weer goed en dek af met het deksel en kook tot de rijst gaar is.
  • pluis het goed uit elkaar en serveer
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina