RECEPT VOOR 16 KOEKJES
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN.
Ingrediënten
80 ml honing of ahornsiroop (je kan 100 ml gebruiken voor zoetere koekjes)
60 g kokosolie of ongezouten boter, gesmolten
1 groot ei
1 tl vanille
90 g havermout
1/2 kopje volkoren meel (of bloem voor alle doeleinden)
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1/4 tl zout
60 g chocoladeschilfers (optioneel)
60 g rozijnen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier, folie of siliconen bakmat en zet apart.
- Klop de honing, kokosolie, ei en vanille in een grote kom. Klop alle droge ingrediënten in een middelgrote kom en roer ze door het natte mengsel.
- Neem een ijslepel en schep steeds een bolletje op de bakplaat. Maak het plat tot ongeveer 1/2 cm dikte. Bak 10 minuten en laat minimaal 5-10 minuten op de bakplaat staan om af te koelen. Geniet ervan!