Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Healthy-Oatmeal-Cookies-8

Havermoutkoekjes

RECEPT VOOR 16 KOEKJES
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN.

Ingrediënten
80 ml honing of ahornsiroop (je kan 100 ml gebruiken voor zoetere koekjes)
60 g kokosolie of ongezouten boter, gesmolten
1 groot ei
1 tl vanille
90 g havermout
1/2 kopje volkoren meel (of bloem voor alle doeleinden)
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1/4 tl zout
60 g chocoladeschilfers (optioneel)
60 g rozijnen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier, folie of siliconen bakmat en zet apart.
  • Klop de honing, kokosolie, ei en vanille in een grote kom. Klop alle droge ingrediënten in een middelgrote kom en roer ze door het natte mengsel.
  • Neem een ijslepel en schep steeds een bolletje op de bakplaat. Maak het plat tot ongeveer 1/2 cm dikte. Bak 10 minuten en laat minimaal 5-10 minuten op de bakplaat staan om af te koelen. Geniet ervan!

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina