Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

cream of asparagus soup 1a

Italiaanse groene aspergesoep

SOEP VOOR 6 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.

Ingrediƫnten
1 bosje verse groene asperges
1 grote prei
2 grote aardappelen
Klontje boter
100 ml room
2 l groentebouillon (of het water van het balanceren van de asperges)
Zout, naar smaak
Parmezaanse kaas
Extra vierge olijfolie
Croutons, om te garneren

Bereiding

  • Maak de prei schoon, snijd de bodem, snijd in twee en spoel om het vuil te verwijderen. Snijd in dunne reepjes en kook in een middelgrote soeppan met de boter heel langzaam afgedekt tot ze zacht zijn en voeg een snufje zout toe.
  • Voeg de in vieren gesneden geschilde aardappelen toe. Blancheer ondertussen de asperges een minuut in kokend lichtgezouten water. Koel snel in ijswater.
  • Snijd de kopjes eraf en bewaar ze om de soep te garneren. Snijd de rest in kleine plakjes, gooi de draderige witte bodems weg en leg het groene deel apart. Voeg het water of de hete groentebouillon toe aan de aardappel- en prei-bodem, bedek een halve centimeter boven de rest van de ingrediĆ«nten en kook tot de aardappelen gaar zijn.
  • Voeg de gesneden asperges toe en kook gedurende 5 minuten, mix met een standaardmixer tot een gladde massa en zeef om je soep een fluweelzachte textuur te geven. Plaats terug op het vuur en voeg de room toe, kook 10-15 minuten op laag vuur.
  • Serveer warm of gegarneerd met flink wat Parmezaanse kaas, en de aspergekoppen en olie.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina