Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

greek

Griekse yoghurt-dressing

Ik denk dat iedereen een heel goed recept voor slasaus paraat zou moeten hebben. Door een basis van Griekse volle yoghurt te gebruiken, zit de dressing boordevol gezonde vetten en eiwitten. Als je de dressing lichter wilt maken, kun je magere Griekse yoghurt gebruiken. Deze heeft een minder sterke/zware smaak door het lagere vetpercentage.

Dit recept gebruikt een klein beetje karnemelk. Dit helpt echt om de dressing die typische slasaus-smaak te geven.

Geschikt voor: alle soorten salades, groentendip, eigenlijk voor alles een lekkere dipsaus.

Opmerkingen: Bewaar in een luchtdichte fles of pot maximaal een week in de koelkast. Als je een dikkere slasaus wilt maken, gebruik dan slechts de helft van de karnemelk. Voeg meer karnemelk toe om een ​​dunnere dressing over salades te sprenkelen.

BEREIDINGSTIJD: 20 MIN.

Ingrediënten
180 ml volle Griekse yoghurt
1 teen knoflook, fijngehakt of 1 tl knoflookpoeder
30 gr verse gehakte peterselie of 1 el gedroogde peterselie
1/4 middelgrote ui, in blokjes gesneden (ongeveer 2 eetlepels) of 2 tl uienpoeder
2 eetlepels vers gehakte bieslook of 1 el gedroogde bieslook
1 tl zout
1/4 tl zwarte peper
2 tl dijonmosterd
Sap van 1/2 citroen (ongeveer 2 eetlepels)
60- 120 ml karnemelk

Bereiding

  • Pak gewoon een pot met een goed sluitend deksel (bijvoorbeeld een inmaakpot met brede opening en een plastic dop), gooi alle ingrediënten erin en schud tot ze goed gemengd zijn. Je kunt een keukenmachine of een blender gebruiken, maar dat hoeft niet als je van een dikkere dressing houdt.
  • Zet in de koelkast en laat het minstens 30 minuten mengen en op smaak komen, bij voorkeur 2 uur, voordat je het serveert.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina