Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Creamy-Chive-Blue-Cheese-Dressing

Griekse yoghurt-blauwe kaasdressing

Je houdt van blauwe kaas of je haat het, ik houd me op in het midden. Deze dressing is romig, pittig en aards. Als je deze dressing vegetarisch wilt houden, zorg er dan voor dat je vegetarische Worcestershire-saus kiest. Normale worcestersaus wordt gemaakt met ansjovis.

Net als de slasaus, voegt het gebruik van een basis van volle Griekse yoghurt een mooie boost van gezond vet en eiwit toe. Als je de dressing lichter wilt maken, kun je magere Griekse yoghurt gebruiken.

Geschikt voor: biefstuksalades, hete vleugels, ijsbergsalades, elke hartige salade die bestand is tegen de sterke smaak van blauwe kaas.

Opmerking: als je blauwe kaas dik is, gebruik dan een vork om grote stukken te breken – je wilt dat de blauwe kaassmaak in de hele dressing zit.

Ingrediƫnten
120 ml volle Griekse yoghurt
2 el karnemelk
Sap van 1/2 citroen (ongeveer 2 el)
1 tl Worcestersaus
45 g fijn verkruimelde blauwe kaas
1/2 tl zout
1/4 tl zwarte peper
1 teen knoflook, fijngehakt of 1 tl knoflookpoeder

Bereiding

  • Pak gewoon een pot met een goed sluitend deksel (bijvoorbeeld een inmaakpot met brede opening en een plastic dop ), gooi alle ingrediĆ«nten erin en schud tot ze goed gemengd zijn. Je kunt een keukenmachine of een blender gebruiken, maar dat hoeft niet als je van een dikkere dressing houdt.
  • Zet in de koelkast en laat het minstens 30 minuten mengen en op smaak komen, bij voorkeur 2 uur, voordat je het serveert.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina