Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

2800

Gevulde varkensfilet met spinazie en rozemarijnkrieltjes

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 25 MINUTEN

Ingrediƫnten
4 varkensfiletlapjes
2 geroosterde paprika’s (pot), fijngesneden
4 plakjes bacon of katenspek, fijngesneden
2 el pesto
6 el olijfolie
900 g spinazie, panklaar
450 g krieltjes, voorgekookt
1/2 el gehakte rozemarijn
cocktailprikkers

Bereiding

  • Snijd de filetlapjes horizontaal in tot envelopjes. Meng de paprika met de bacon en pesto en vul het vlees ermee. Steek dicht met cocktailprikkers en bestrooi met zout en peper. 
  • Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin het vlees in 4-5 min per kant goudbruin en gaar. 
  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de spinazie met de knoflook 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de krieltjes 3-4 minuten. Bestrooi voor het serveren met de rozemarijn.


Voedingswaarde per persoon

490 kcal, vet 25 g (waarvan verzadigd 5 g), koolhydraten 22 g, eiwit 41 g.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina