Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

letterbox_Roasted-prosciutto-wrapped-figs593

Geroosterde prosciutto-verpakte vijgen met blauwe kaas

VOORGERECHT VOOR 6 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN.

Ingrediënten
12 rijpe vijgen
150 g zachte blauwe kaas, zoals Gorgonzola
12 plakjes prosciutto of parmaham
12 kleine takjes tijm
3 el balsamicoazijn
2 el extra vierge olijfolie
100 g waterkers, spinazie en rucola

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de vijgen bijna doormidden van boven naar beneden. Laat de helften aan elkaar zitten. Snijd de kaas in 12 stukjes en leg deze tussen de vijgenhelften en sluit dan weer zo veel mogelijk rond de kaas. Wikkel elke gevulde vijg in een plakje parmaham en laat de bovenkant zichtbaar. Zet op een bakplaat; voeg aan elk pakketje een takje tijm toe. Besprenkel met de balsamicoazijn en olijfolie.
  • Zet in de oven en rooster tot de ham knapperig is en de kaas gesmolten.
  • Verdeel voor het serveren de slablaadjes over 6 borden. Leg 2 vijgen op elk bord. Schep het eventuele bakvocht over de slablaadjes. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper; warm serveren.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina