BIJGERECHT VOOR 6 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 60 MIN.
Ingrediënten
1200 g flespompoen, geschild, ontpit en in blokjes van 1 cm gesneden
2 el olijfolie
1 tl zeezout
1/2 tl versgemalen zwarte peper
2 grote tenen knoflook, gehakt
2 el fijngehakte verse salie
60 g pijnboompitten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 230 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een middelgrote kom de blokjes pompoen met 1½ el olijfolie, zout en peper. Verspreid over de voorbereide bakplaat. Rooster 35 tot 45 minuten, tot de pompoen zo gaar is als gewenst.
- Terwijl de pompoen roostert, verhit je ½ eetlepel olijfolie in een kleine koekenpan. Voeg de knoflook, salie en pijnboompitten toe en bak tot de pijnboompitten lichtbruin zijn. Haal van het vuur.
- Schep de flespompoen in een grote kom. Schep de inhoud van de pan op de flespompoen en meng voorzichtig. Serveer onmiddellijk.
Tip: Voeg verkruimelde geitenkaas toe voor een beetje extra pittige smaak.