Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten

Snack voor 5 personen
Bereidingstijd 50 min waarvan 45 min kooktijd.

Ingrediënten

400 g kikkererwten uit blik (zeer goed uitgelekt en grondig gedroogd)
1 el extra vierge olijfolie
1/2 theelepel zeezout
1 theelepel kruiden naar keuze ( bijvoorbeeld een combinatie van 1/2 tl paprika + 1/2 tl komijn + een snufje cayennepeper)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175°C en haal een groot omrande bakplaat tevoorschijn.
  • Giet de kikkererwten af. Spoel ze daarna heel goed af met water en laat ze weer goed uitlekken.
  • Spreid de kikkererwten uit op een schone, absorberende theedoek en rol ze voorzichtig om en dep ze droog met je handen. Sommige schillen zullen beginnen los te komen. Je kunt alle kikkererwten schillen of gewoon de schil verwijderen die er vanzelf afkomt. (Het verwijderen van alle schillen helpt wel voor extra knapperigheid.)
  • Leg de gedroogde kikkererwten op de bakplaat en meng ze met de olijfolie en het zout tot ze ermee bedekt zijn. (Voeg op dit moment GEEN andere kruiden toe – dit kan het knapperigheidsproces verstoren, dus wacht met toevoegen tot na het bakken.)
  • Bak in totaal 40-50 minuten, roer de kikkererwten om of schud de plaat om de 10 minuten. Een paar kikkererwten kunnen knappen – dat is normaal. Ze moeten goudbruin zijn en droog/krokant aanvoelen. Let op: gepelde kikkererwten zijn sneller gaar dan ongeschild.
  • Haal uit de oven en meng met kruiden terwijl ze nog warm zijn. Laat vervolgens 5-10 minuten afkoelen – ze zullen verder krokant worden als ze afkoelen.
  • Serveer als tussendoortje of als topping voor salades!
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina