Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Gember perzik limonade

Gember perzik limonade

Zomerse dorstlesser voor 4 personen
Bereidingstijd 20 min

Ingrediƫnten

3 rijpe perziken, ontpit en grof gehakt
175 g bruine of kristalsuiker
1 1/2 cm verse gember, maak je geen zorgen over het schillen ervan
350 ml vers citroensap
1 l water
gemalen ijs om te serveren
eventueel een paar schijfjes citroen
We hebben een blender en een zeef nodig om de limonade te zeven.

Bereiding

  • Meng in een blender de gehakte perziken (met schil en al), suiker, gember en citroensap.
  • Mix tot een smoothie-achtige consistentie.
  • Giet in een fijnmazige zeef die over een middelgrote kom is geplaatst en pers het mengsel door de fijnmazige zeef.
  • Hierbij blijft een deel van de perzikschil en het vruchtvlees achter. Gooi weg wat er nog in de zeef zit.
  • Giet het gezeefde perzik-citroenmengsel in een kan. Voeg 1 l water toe en roer. Proef en breng eventueel op smaak.
  • Doe er gemalen of blokjes ijs bij en geniet ervan!
  • Varieer ook eens door er prosecco aan toe te voegen of een beetje wodka.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina