Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

phpThumb_generated_thumbnail

Gemakkelijke chili-olie

BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.

Ingrediënten
4-5 sjalotten, geschild en in dunne plakjes gesneden
2 knoflookteentjes, gepeld en in dunne plakjes gesneden
1 ½ kopje plantaardige olie
2 kaneelstokjes
2 steranijspeulen (of 2 theelepels gemalen anijszaad)
5 cm gember, geschild en fijngehakt
25 g rode pepervlokken
2 el sojasaus
2 el suiker
2 tl komijn
½ tl gerookte paprikapoeder

Bereiding

  • Breng sjalotten, knoflook, olie, kaneel en anijs aan de kook in een middelgrote pan op middelhoog vuur.
  • Kook, roer af en toe en zet zo nodig het vuur lager om zachtjes te laten sudderen, tot knoflook en sjalotten bruin en knapperig zijn. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Als je meer tijd nodig hebt, wees geduldig; je wilt al het vocht verdrijven voordat ze bruin worden of mogelijk verbranden.
  • Meng gember, rode peper, sojasaus en suiker in een middelgrote, hittebestendige kom. Zeef het knoflookmengsel door een fijnmazige zeef boven de kom met het gember/peper-mengsel.
  • Laat de knoflook en sjalot volledig afkoelen in de zeef (dit zorgt voor extra knapperigheid), voordat je weer door je chili-olie roert.
  • Zodra de olie is afgekoeld tot kamertemperatuur, dek af en zet in de koelkast.
  • Je kunt de olie op veel manieren gebruiken!

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina