Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Gefrituurde eieren

Gefrituurde eieren

Bijgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min.

Ingrediƫnten

6 eieren
1 tl masala
2 tl tomatenpuree
3 uien
2 teentjes knoflook
bosje selderij
water
1 maggigblokje
peper en zout
zonnebloemolie

Bereiding

  • Kook de eieren in 8 minuten hard, laat ze schrikken en giet af en pel ze na het afkoelen.
  • Dep de eieren droog met keukenpapier.
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan en frituur hierin de eieren tot ze een krokant korstje hebben. Let op dat je de eieren voorzichtig in de pan doet, want de olie is heet en de eieren kunnen openbarsten! Zet de eieren even weg.
  • Pak nu een diepe koekenpan en verhit hierin wat olie. Fruit de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg dan de masala toe en bak een minuutje mee. Voeg dan, al roerend, de tomatenpuree toe. Blijf goed roeren.
  • Schenk dan het water erbij en het maggiblokje. Roer alles goed door en doe de selderij en versgemalen peper er bij. Breng dit op laag vuur aan de kook en breng eventueel op smaak met wat zout. Let erop dat het niet te zout wordt!
  • Doe de eieren erbij en laat alles nog even op laag vuur pruttelen. Keer de eieren af en toe.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina