Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

In bier gefrituurde champignons

Gefrituurde champignons

Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min

Ingrediënten

60 ml mayonaise
2 el ketchup
240 g champignons (gelijke grootte)
1 middelgrote citroen
4 el bloem
1 tl zeezout
Cayennepeper
150 ml karnemelk
150 ml donker bier
1 groot ei
1200 ml neutrale olie, zoals koolzaadolie of plantaardige olie, om te frituren

Bereiding

  • Doe de mayonaise en de ketchup in een kleine kom en meng naar smaak.
  • Snijd de onderkantjes af van de champignons, maar laat de stelen intact. Rasp de schil van de citroen tot je 1/2 tl schil hebt. Snijd de geraspte citroen in partjes.
  • Doe 2 el bloem, het zeezout, de cayennepeper en citroenschil in een middelgrote kom en meng goed.
  • Doe de karnemelk ,het bier en het ei in een tweede middelgrote kom en meng ook dit goed.
  • Giet het karnemelkmengsel bij het bloemmengsel en roer tot het net gemengd is.
  • Verhit de olie op middelhoog vuur in een grote braadpan of pot met zware bodem tot 180 °C.
  • Plaats intussen een rooster over een bakplaat, of bedek de bakplaat met keukenpapier.
  • Doe de champignons met de resterende 2 el bloem tot ze bedekt zijn.
  • Roer het beslag. Bak en verdeel de champignons in 3 porties, doop de champignons in het beslag, laat het overtollige eraf druipen en voeg dan toe aan de hete olie.
  • Bak, al roerend met een schuimspaan een paar keer, tot ze goudbruin en knapperig zijn, in 2 tot 4 minuten.
  • Leg de champignons op de voorbereide bakplaat. Bestrooi met zeezout.
  • Serveer direct met de dipsaus en partjes citroen
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina