HOOFDGERECHT VOOR 4-6 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 60 MIN.
Ingrediënten
3 el olijfolie
3 el rode wijnazijn
1 el sojasaus
4 grote sjalotten, geschild en fijngehakt
Zeezout en versgemalen zwarte peper
Een hele kip, in 8 stukken gesneden
Een royale handvol grof gehakte bladpeterselie
Ik gebruik een hele kip die in acht stukken is gesneden; twee benen, twee dijen, en ik sneed elk borststuk doormidden, kruiselings, met de vleugels eraan vast. Je kunt ook gewoon acht van je favoriete stukjes kip gebruiken. De sjalotten die ik gebruikte waren ongeveer zo groot als een ongepelde walnoot. Het totale gewicht van de vier sjalotten is ongeveer 170 g
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220ºC
- Meng de olijfolie, azijn, sojasaus, sjalotjes en wat zout en peper in een grote ovenschaal, waarin alle stukken kip in een enkele laag passen.
- Doe de kip door het mengsel zodat ze volledig bedekt zijn met de sjalotjes. Draai de stukjes kip zodat ze allemaal met het vel naar boven liggen.
- Rooster de kip in ongeveer 20 minuten tot hij bruin begint te worden. Draai de stukjes kip om. Schraap eventuele sappen en sjalotten over de kip die aan de pan kleeft en bak nog eens twintig minuten, of tot de stukjes kip gaar zijn en de sjalotten goed gekarameliseerd zijn.
- Haal uit de oven en meng met de gehakte peterselie.
Serveren : Serveer met geroosterde of gestoomde groenten, aardappelen, rijst, pasta of een groene salade.