Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

gebakken zalm met tomaat in spinazieroomsaus

gebakken zalm met tomaat in spinazieroomsaus

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min

Ingrediënten

500 gram Zalm
3 el roomboter
1 el olijfolie
20 kerstomaatjes
200 gram babyspinazie
10 basilicum blaadjes (fijngehakt)
1 teentje knoflook
250 ml volle room
60 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 tl zout
1 tl Provençaalse kruiden
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl tijm
1/2 tl oregano
beetje cayennepeper
zout en peper van de molen

Bereiding

  • Spoel de stukken zalm af onder koud
  • stromend
  • water en dep goed droog

  • Plet het teentje knoflook en hak fijn
  • Was de kerstomaatjes en verwijder de kroontjes
  • Rasp de Parmezaan met de fijne rasp tot je een soort poeder Parmezaan krijgt
  • Meng alle kruiden (behalve de Provençaalse kruiden) en gebruik ongeveer de helft om de vis te kruiden (beide zijden)
  • Verhit de roomboter in een ruime pan op hoog vuur
  • Bak de zalm ongeveer 2 min. aan beide zijden
  • Haal uit de pan en zet opzij
  • Doe de olijfolie bij het braadvocht van de vis en voeg de gehakte knoflook toe
  • Voeg vervolgens de kerstomaatjes toe en laat even sudderen
  • Doe de babyspinazie bij de kerstomaatjes en roer even om
  • Voeg de room en de geraspte kaas toe, strooi er de rest van de kruiden en de fijngehakte basilicum blaadjes over en roer alles goed door elkaar
  • Laat gedeeltelijk inkoken en leg dan de zalm in de saus zodat deze nog wat kan opwarmen en verder garen terwijl de saus verder inkookt
  • Als je dit koolhydraatarm wilt eten kan je er courgetti oid bij eten. Anders is het heerlijk met verse pasta.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina