Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Rundvlees met peultjes en sesam

Gebakken rundvlees en peultjes met sesam

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 20 min

Ingrediƫnten

Saus

250 ml runderbouillon met minder zout
60 ml hoisinsaus
30 ml Sojasaus met minder zout
10 ml Geroosterde sesamolie
1 tl maizena

350 g ossenhaas, in reepjes gesneden
1 el Bruine suiker
1 tl maizena
3 el Plantaardige olie
1 rode paprika, zonder zaadjes en julienne gesneden
2 bosuien, dun gesneden
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 el Gehakte verse gember
250 g peultjes, schongemaakt en gehalveerd
2 el Geroosterde sesamzaadjes

Bereiding

  • Meng voor de saus alle ingrediĆ«nten in een kom en roer goed met een garde.
  • Meng in een andere kom het vlees, bruine suiker en maizena en peper.
  • Bak het vlees in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur ongeveer2 minuten per kant in 30 ml olie of tot het goed gekarameliseerd is. Zet apart
  • Bak in dezelfde pan op middelhoog vuur de paprika, ui, knoflook en gember in de resterende olie gedurende 2 minuten onder voortdurend roeren. Voeg de peultjes en de saus toe en kook tot het iets dikker wordt. Roer het vlees erdoor en bedek het goed met de saus.
  • Bak in dezelfde pan op middelhoog vuur de paprika, ui, knoflook en gember in de resterende olie gedurende 2 minuten onder voortdurend roeren. Voeg de peultjes en de saus toe en kook tot het iets dikker wordt. Roer het vlees erdoor en bedek het goed met de saus.
  • Inspiratie: Ricardocuisine

    Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina