Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Gebakken kippendijen

Gebakken kippendijen

Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd 45 min. waarvan 40 min. kooktijd

Ingrediënten

4 grote kippendijen (300 g)
1 tl paprikapoeder
¼ tl komijn (optioneel)
2½ tl gemengde Italiaanse kruiden bijv. Basilicum, oregano, tijm (of welke gedroogde kruiden je ook hebt)
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
¾ tl zout
½ tl peper
1 el olijfolie (ongeveer)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bereid een bakplaat voor door deze te bekleden met folie of bakpapier.
  • Meng alle kruiden en specerijen samen op een klein bord of in een kommetje.
  • Wrijf elke kippendij helemaal in met olijfolie en rol dan de kruiden / specerijen erdoor tot ze goed bedekt zijn.
  • Leg de kip op de voorbereide bakplaat. Bak 35 tot 45 minuten of tot de kippensappen helder zijn of de kerntemperatuur 75 °C is.
  • Serveer 1 tot 2 dijen per persoon met naar keuze bijgerechten (aardappelen of frietjes, zoete aardappelpartjes, salade en brood, gearomatiseerde rijst of risotto, groenten).
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina