Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Garnalenkoekje

Garnalenkoekjes

Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 20 min

Ingrediƫnten

200 g garnalen
150 g gewoon tarwemeel
40 g kikkererwtenmeel
400 ml water, heel koud
2 bosui fijn gesneden
verse peterselie, fijn gesneden
400 ml extra vergine olijfolie
20 g zout

Bereiding

  • Meng in een grote kom beide meelsoorten met het zout.
  • Giet dan langzaam het water erbij terwijl je alles goed roert om het beslag te krijgen.
  • Roer de garnalen, de gesnipperde bosuitjes en de peterselie erdoor.
  • Verhit de olijfolie in een middelgrote pan tot hij gloeiend heet is.
  • Giet met behulp van een kleine pollepel wat beslag in de olie en bak aan elke kant tot het krokant en goudbruin is.
  • Haal de pan van de pan en laat hem rusten op een bord met een absorberende theedoek/keukenrol om de overtollige olie te absorberen.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina