Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

pudding-1

Ganache met pure chocolade

Klassieke chocoladeganache is een 1: 1 mengsel van chocolade en room, maar dit recept verhoogt de smaak en brengt ganache naar een hoger niveau.

Dessert voor 6 personen
Bereidingstijd 15 min + 1 uur koelen

Ingrediënten
500 ml slagroom
250 g pure chocolade gehakt
5 el kristalsuiker
1 tl gemalen koffie
1½ tl puur vanille-extract

Bereiding

  • Verwarm de room in een kleine steelpan of in de magnetron totdat deze heet is.
  • Doe de chocolade, suiker, koffie en vanille in een middelgrote mengkom.
  • Als de room net borrelt, giet je deze over het chocolademengsel en klop je tot een gladde massa.
  • Giet de chocoladeroom in 6 dessertglazen en verdeel het gelijkmatig.
  • Dek af met plasticfolie en zet minstens 1 uur in de koelkast.

Andere toepassingen voor dit recept:
-Als heerlijke vulling voor taarten of gebak.
-Opgeklopt tot een luchtig glazuur.
-Gebruik het als dip voor fruit.
-Als vulling in sandwichkoekjes

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina