Klassieke chocoladeganache is een 1: 1 mengsel van chocolade en room, maar dit recept verhoogt de smaak en brengt ganache naar een hoger niveau.
Dessert voor 6 personen
Bereidingstijd 15 min + 1 uur koelen
Ingrediënten
500 ml slagroom
250 g pure chocolade gehakt
5 el kristalsuiker
1 tl gemalen koffie
1½ tl puur vanille-extract
Bereiding
- Verwarm de room in een kleine steelpan of in de magnetron totdat deze heet is.
- Doe de chocolade, suiker, koffie en vanille in een middelgrote mengkom.
- Als de room net borrelt, giet je deze over het chocolademengsel en klop je tot een gladde massa.
- Giet de chocoladeroom in 6 dessertglazen en verdeel het gelijkmatig.
- Dek af met plasticfolie en zet minstens 1 uur in de koelkast.
Andere toepassingen voor dit recept:
-Als heerlijke vulling voor taarten of gebak.
-Opgeklopt tot een luchtig glazuur.
-Gebruik het als dip voor fruit.
-Als vulling in sandwichkoekjes