Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

frittata6

Frittata van spinazie

LUNCHGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN.

Ingrediƫnten
3 el olijfolie
2 grote uien, in halve ringen
1 el gedroogde oregano
1 kg spinazie, panklaar
8 eieren
100 g ricotta
75 g zachte blauwe kaas, verbrokkeld

Bereiding

  • Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de uienringen op een lage stand tot ze licht gekaramelliseerd zijn. Voeg een snuf zout en de oregano toe en laat afkoelen. Stoom intussen de spinazie circa 5 minuten afgedekt in een vergiet of stoommandje boven een laagje kokend water. Schep elke minuut om. Hak de spinazie grof en knijp het overtollige vocht eruit.
  • Klop de eieren los met de ricotta, een snuf zout en peper. Schep de gebakken ui en spinazie door.
  • Veeg de koekenpan schoon en verhit hierin de rest van de olie. Giet het spinaziemengsel in de pan en strijk glad. Laat afgedekt in circa 5 minuten stollen op een lage stand. Verwarm intussen de ovengrill. Verdeel de blauwe kaas over de frittata en gratineer in de pan kort onder de grill.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina