Wat is Dum aloo?
Dum aloo is een eenvoudig recept uit India dat laat zien hoe met slechts een paar ingrediënten iets eenvoudigs als een aardappel de ster van de maaltijd kan worden. Dum aloo is een klassiek gerecht van gefrituurde aardappelen gestoofd in een gekruide yoghurtsaus. Perfect als hoofdmaaltijd met flatbrood of als onderdeel van een serie gerechten zoals in India
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 45 min
Ingrediënten
12 kleine aardappelen
300 ml koolzaadolie
300 gram Griekse yoghurt
2 el (Kashmiri) chilipoeder
1 el gemalen verse gember
1 tl gemalen venkelzaad
1/4 tl gemalen foelie
1/3 tl gemalen kardemom
1 el gemalen koriander
2 laurierblaadjes
1 snuifje asafoetida (of een combi van ui en knoflook)
1 el gember-knoflookpasta
1/2 tl gemalen kurkuma
50 g tomaten , fijngehakt tot een gladde massa
4 groene pepers , opengesneden en ontpit (of minder naar behoefte van pit)
1/2 tl garam masala
1 el fenegriekbladeren, gedroogd (methi)
1 el gehakte koriander
zout
flatbrood, zoals naan of paratha, om te serveren
Bereiding: