Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Dum Aloo

Dum aloo

Wat is Dum aloo?

Dum aloo is een eenvoudig recept uit India dat laat zien hoe met slechts een paar ingrediënten iets eenvoudigs als een aardappel de ster van de maaltijd kan worden. Dum aloo is een klassiek gerecht van gefrituurde aardappelen gestoofd in een gekruide yoghurtsaus. Perfect als hoofdmaaltijd met flatbrood of als onderdeel van een serie gerechten zoals in India

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 45 min

Ingrediënten

12 kleine aardappelen
300 ml koolzaadolie
300 gram Griekse yoghurt
2 el (Kashmiri) chilipoeder
1 el gemalen verse gember
1 tl gemalen venkelzaad
1/4 tl gemalen foelie
1/3 tl gemalen kardemom
1 el gemalen koriander
2 laurierblaadjes
1 snuifje asafoetida (of een combi van ui en knoflook)
1 el gember-knoflookpasta
1/2 tl gemalen kurkuma
50 g tomaten , fijngehakt tot een gladde massa
4 groene pepers , opengesneden en ontpit (of minder naar behoefte van pit)
1/2 tl garam masala
1 el fenegriekbladeren, gedroogd (methi)
1 el gehakte koriander
zout
flatbrood, zoals naan of paratha, om te serveren

Bereiding:

  • Giet alle olie behalve ongeveer 4 el in een kleine pan en breng op 170°C. Schil intussen de aardappelen en prik in met een vork. Frituur de aardappelen in ongeveer 8-10 minuten goudbruin. Giet af en leg op een bord
  • Doe de yoghurt in een mengkom en voeg de (Kashmiri) chilipoeder, gemalen gember, venkel, foelie, kardemom en gemalen koriander toe met een snufje zout. Meng met een garde of vork tot een gladde pasta en zet opzij.
  • Verhit de bewaarde 4 el olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de laurierblaadjes en asafoetida toe en bak 30 seconden. Voeg de gember-knoflookpasta toe en kook 3-4 minuten, tot het rauwe aroma verdwijnt. Voeg de kurkuma en de gepureerde tomaten toe en kook tot de olie begint te scheiden. Voeg 250 ml water toe, breng aan de kook en voeg dan de yoghurt toe.
  • Breng het mengsel weer aan de kook en voeg dan de gebakken aardappelen, groene pepers en garam masala toe. Kook op middelhoog vuur tot de aardappelen de jus hebben opgenomen en de olie aan de oppervlakte begint te komen (ongeveer 10 minuten). Werk af met de gedroogde fenegriek en haal van het vuur.
  • Garneer met gehakte koriander en serveer met parathas of naan.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina