Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

lemon-garlic-salad-dressing-2217089-hero-01-5c28f2c146e0fb00010b3aaa

Dressing met chili-limoen

Ook al ben ik geen grote fan van salades, maar ik wél lekker vind, is een echt goede, volle taco-salade met deze dressing eroverheen. Het is helder, citrusachtig en net een beetje pittig. Ik ben geen fan van pittig en heet, dus als jij meer van die kick houdt, voeg dan meer rode pepervlokken toe. Lekker bij een bonensalade, kikkererwten en over zwarte bonen (plus wat in blokjes gesneden rode ui en paprika) en besprenkel deze met deze dressing.

Geschikt voor: Taco-salades, gemarinerende garnalen of kip voor taco’s, bonensalades.

Ingrediënten
Schil en sap van 2 limoenen (ongeveer 4 eetlepels sap en 3 theelepels schil)
60 ml rode wijnazijn
1 el sojasaus
1 el honing
80 ml extra vierge olijfolie
1 teen knoflook, fijngehakt OF 1 theelepel knoflookpoeder
1/2 tl rode pepervlokken
1 tl komijnpoeder
1/2 tl zout

Bereiding

  • Pak gewoon een pot met een goed sluitend deksel (bijvoorbeeld een inmaakpot met brede opening en een plastic dop ), gooi alle ingrediënten erin en schud tot ze goed gemengd zijn. Je kunt een keukenmachine of een blender gebruiken, maar dat hoeft niet als je van een dikkere dressing houdt.
  • Zet in de koelkast en laat het minstens 30 minuten mengen en op smaak komen, bij voorkeur 2 uur, voordat je het serveert.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina