Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Dal makhani

Dal makhani

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 3 uur, waarvan 1 uur weken en 2 uur sudderen

Ingrediƫnten

250 g zwarte linzen
1 el gemberpasta
1 el knoflookpasta
1 el plantaardige olie
1 tl chilipoeder
200 g pruimtomaten uit blik
40 g ongezouten boter
1/2 tl Kasoori methi ( gedroogd fenegriek)
4 el slagroom
2l water

bij het serveren:
4 klontjes boter

Bereiding

  • Was de zwarte linzen, laat ze 1 uur weken in warm water en zeef
  • Breng de linzen over in een grote pan met dikke bodem, voeg 2 l water, plantaardige olie en gember- en knoflookpasta toe.
  • Breng aan de kook, dek af met een deksel en laat 2 uur sudderen of tot de linzen zacht zijn
  • Voeg vervolgens het chilipoeder, de gemengde pruimtomaten, de ongezouten boter en de Kasoori methi toe.
  • Laat nog 30-60 minuten sudderen, af en toe roeren.
  • Dit kan tot 4 dagen worden gekoeld en in de koelkast worden bewaard
  • Verwarm tot slot de benodigde hoeveelheid dahl opnieuw, voeg de slagroom toe, breng op smaak en serveer warm.
  • Top met een klontje boter
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina