Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Cauliflower-and-chicken-curry

Curry van aardappel met kip en bloem­kool

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.

Ingrediënten
300 g kipfilet
3 el zonnebloemolie
1 bloemkool
800 g aardappel, geschild en in stukjes
1/2 tl korianderzaad
1 middelgrote ui, gehakt
2 el geraspte gember (ongeveer 5 cm)
2 el geraspte knoflook (ongeveer 4 grote teentjes)
2 tl garam masala
1/2 tl kurkuma
1/2 tl komijn
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
Snufje zout
3 el ongezouten pinda’s, grof gehakt

Bereiding

  • Kook de aardappel en bloemkool 3 minuten en giet af. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Voeg bloemkoolroosjes en aardappelen toe en bak 8-10 minuten op een middelhoog vuur tot de aardappelen en bloemkool op sommige plaatsen lichtbruin zijn. Haal de groenten uit de pan en zet apart.
  • Doe de resterende 1 eetlepel olie in de pan en zet terug op middelhoog vuur. Voeg komijnzaad toe en bak 30-60 seconden. Voeg ui toe en kook gedurende 2 minuten tot ze glazig zijn. Voeg gember en knoflook toe en bak 1-2 minuten. Voeg tomaten, garam masala, kurkuma en komijn toe en bak 3-5 minuten tot de tomaten iets zacht zijn.
  • Zet het vuur laag tot middelhoog. Voeg de apart gezette aardappelen en bloemkool toe. Dek de pan af en laat ongeveer 5 minuten sudderen. Voeg zout toe aan het mengsel en kook nog 10-15 minuten of tot de groenten zacht zijn. Bestrooi met de pinda’s en eet smakelijk!

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina