RECEPT VOOR 30 KOEKJES
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.
Ingrediënten
200 g roomboter
3-4 el honing
180 g bloem
135 g havermout
100 g suiker
1 tl bakpoeder
1/2 tl zout
80 g gemalen kokos
50 g sesamzaad
Handje zonnebloempitten
Handvol rozijnen of gedroogde cranberries en/of gehakte noten
Bereiding
- Smelt de boter en de honing in een pannetje op een laag vuur.
- Meng alle droge ingrediënten in een kom.
- Voeg het honing/botermengsel bij de droge bestanddelen en meng.
- Verwarm de oven op 170⁰c
- Bekleed een bakplaat (23cm x 33 cm) met bakpapier, en druk het kruimige mengsel in op de bakplaat. Gebruik een kaasschaaf of taartschep om goed aan te drukken. Bak 25 min. in de oven.
- Belangrijk: snijd de stukken wanneer het nog warm is en laat daarna goed afkoelen voordat je het van de bakplaat haalt.
- Variaties: vervang honing door stroop. Laat sesam en rozijnen weg. Voeg extra kokos toe. Voeg 50-100 gram stukjes pure chocolade toe.